Vincenzo Nibali: Jövőre inkább a Tour de France (?) - TOURázzunk együtt

FRISS

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. november 22., szerda

Vincenzo Nibali: Jövőre inkább a Tour de France (?)

Tetszik neki, hogy lesz macskaköves szakasz és egy rövid etap a Pireneusokban. 


Vincenzo Nibali 2014-ben a macskaköveken


Alberto Contador visszavonulása után immáron Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) az egyetlen olyan aktív versenyző a mezőnyben, aki mindhárom háromhetes körversenyt megnyerte már legalább egyszer, és egyike azon néhány kerékpárosnak, akinek a formálódó személyes versenynaptára értelemszerűen kiemelt figyelmet kap.

Nibali már korábban megerősítette, hogy ott kíván lenni a Vuelta a Espanán, amelyet az innsbrucki világbajnokságra  történő felkészülés utolsó állomásának tekint majd. A világbajnokság pályájáról már most vannak nem hivatalos infók, eszerint egy kemény hegyi verseny lesz, olyasmi, ami a kétszeres Il Lombardia győztes (2015,2017) Nibalinak kifejezetten előnyös lehet.

Kérdés viszont, hogy előtte a Giro d'Italián vagy a Tour de France-on kíván-e még részt venni. A francia körverseny útvonalát már ismerjük, az olaszt a hónap végén, 29-én hirdetik majd ki, de már vannak ezzel kapcsolatban is előzetes információk. Például hogy a szervező RCS Sport olyan útvonalat szeretne megtervezni, amely felkeltené Chris Froome (Team Sky) érdeklődését is, így az előzetes hírek szerint az időfutamoknak komoly szerepe lehet majd a jövő májusi megmérettetésen.

Bár Froome egyik korábbi nyilatkozata alapján még nem jött el annak az ideje, hogy részt vegyen a Giro d'Italián, a fő szezoncél számára továbbra is a Tour de France, és ennek rendel mindent alá, azért ha mégis rajthoz állna Jeruzsálemben, akkor Nibali inkább szkippeli a jövő évi versenyt, és ő is a Tour de France-ra koncentrál majd (amire így ő frissebben is érkezne).

Már csak azért is, mert a jövő évi francia körverseny útvonala őt a 2014, évi versenyre emlékezteti, melyen végül ő állhatott Párizsban a dobogó legtetején. Tetszik neki, hogy minden van a programban, aminek benne kell lennie, szerinte ilyennek kell lennie egy háromhetes versenynek, amelyen aztán valóban a legösszetettebb adottságokkal és képességekkel rendelkező versenyző kerül ki győztesen.

Nibali nyilatkozott arról is, hogy ő már megkezdte a felkészülést  a következő szezonra, az első edzőtábora a Bahrain-Meridával december 7-én lesz. A szezont Argentínában kezdi majd január végén a Vuelta a San Juanon. Az biztos, hogy ott szeretne lenni a Liege-Bastogne-Liege-en is, valamint az Amstel Gold Race és a Fléche Wallonne is tervbe van véve.

(forrás)   

Post Top Ad