Romain Bardet nem a macskaköveken készül a Tour de France-ra - TOURázzunk együtt

FRISS

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. november 16., csütörtök

Romain Bardet nem a macskaköveken készül a Tour de France-ra

Inkább a Strade Bianchét választja. 


Mint ismeretes, jövőre ismét lesz macskaköves szakasz a Tour de France-on, így azon összetett menőknek, akik amúgy kerülni szokták az  ilyen jellegű versenyeket is, jövőre ajánlatos lesz mégis belekalkulálni őket a programba.

A tavalyi harmadik helyezett Romain Bardet (Ag2R) azonban nem kíván belemenni túl nagy rizikóba, inkább a biztonságosabbnak tűnő Strade Bianchén méretteti meg magát a tavaszi egynapos szezonban. Tudja magáról, hogy ideges (lenne), ha a Párizs-Roubaix kellene részt vennie, így aztán nem kíván kockáztatni. (És valószínűleg a verseny mezőnye is hálás neki ezért.)

Életkép a 2015-ös macskaköves Tour-szakaszról 


Bardet valamikor a közeli vagy éppenséggel távoli jövőben természetesen szeretné kipróbálni a híres versenyt is, de nem most, amikor nem akarja kockáztatni egy veszélyes versenyen, hogy egy esetleges sérülés az egész további szezonjára kihasson, inkább távol marad.

A francia versenyző szezonjának főbb elemei lesznek: Tour of Oman, Strade Bianche,  Ruta del Sol,  Vuelta al Pais Vasco, Liege-Bastogne-Liege és a Critérium du Dauphine.

 (forrás)

Post Top Ad