A Giro-részvételt továbbra is halogatja. 


Chris Froome (Team Sky) 2017-ben megnyerte a Tour de France-t és a Vuelta a Espanát is, ilyen bravúrt azóta, hogy a spanyol körverseny augusztus végére került a naptárban,  senki nem tudott végrehajtani. Már összesen 5 Grand Tour győzelme van (4 TDF és 1 Vuelta), és joggal kérdezik tőle rendszeresen újságírók, hogy mégis mi lesz a Giro d'Italiával? Mikor vesz részt rajta újra? Mikor próbálja meg begyűjteni itt is az első helyet?

Froome 2009-ben és 2010-ben már részt vett a versenyen, előbb 36. helyen végzett, második alkalommal diszkvalifikálták. Mostanra azért már jócskán nőtt a tét, hiszen egy Giro-győzelemmel felzárkózhatna azon 6 versenyző mellé, akik mindhárom háromhetest megnyerték legalább egyszer.

A 2018. évi Tour de France kihirdetése apropóján a brit versenyző azonban azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az 5. Tour de France győzelem az elsődleges célja a jövő szezonban. Természetesen még meg kell várni, hogy a másik két versenyen milyen lesz az útvonal, és csak ezután ül le a szakvezetőkkel tárgyalni a konkrét tervezésről. Azt is mondta, hogy biztos benne, hogy majd eljön az ideje annak is, hogy a Girón rajthoz álljon, ám a Vueltáról meg nehezen mondana le, mert azt nagyon szereti.

(forrás)

Kapcsolódó:
Tour de France 2018 - az útvonal

  
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: