A közel-keleti állam csapatának megjelenése minden bizonnyal mérföldkő lesz a kerékpársport történetében.
Az átigazolási szezont hivatalosan augusztus 1-én veszi kezdetét, ennek megfelelően még pár napot várnunk kell a bejelentésekre, és a legfrissebb hírek szerint Nasszer herceg hétfőn el is fogja kezdeni ismertetni, ki mindenkit szerződtettek már le.

Úgy tűnik, hogy a nemzetközi sajtó tényként kezeli, hogy a csapat sztárja, a jelenleg még az Astana színeiben versenyző Vincenzo Nibali lesz, de ő majd csak augusztus 3-án írja alá, amit alá kell írnia. Vele együtt fog érkezni edzője, Paolo Slongo is.

A csapat a Lampre-Merida World Tour licencét veszi majd át, illetve jó néhány jelenlegi versenyző (pl. Louis Meinjes vagy Diego Ulissi) is érkezik az együttestől, míg Giuseppe Saronni általános menedzser a maradék versenyzővel és stábbal alacsonyabb osztályban (prokontinentális) kell, hogy licencért folyamodjon.

Ezek után nem meglepő: az új csapat Merida kerékpárral fog versenyezni.

Megvan már a vezetőség is, ha minden igaz: a szlovén Gorazd Stangelj, aki most az Astanánál tevékenykedik, a horvát Valdimir Miholjevic, a Horvát Körverseny versenyigazgatója, és a dél-afrikai Bred Copeland (jelenleg a Lampre-Merida menedzsere), irányítják majd az új csapatot.

Vincenzo Nibalin és a Lampre-versenyzőkön kívül szó van még arról, hogy Manuele Boaro (Tinkoff), Valerio Agnoli (Astana), Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), Giovanni Visconti (Movistar) és Salvatore Puccio (Sky) is a csapathoz érkezik.

(forrás)

Kapcsolódó:
Beindul a Bahrein-projekt
Újabb hírek a bahreini csapat háza tájáról
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: