A sportrajongó Nasser aktív triatlonista
Nasser sejk (részben) az Instagramon tette közzé a hírt.
Bahrein (angol átírással Bahrain) saját kerékpárcsapatot alapít, és a herceg tervei szerint nem is olyan soká debütálni is fog nemzetközi közegben. A csapat megalakulásáról már egy ideje pletykáltak kerékpáros közegben, a 29 éves királyfi - aki nem mellesleg az ország olimpiai bizottságának az elnöke - a bahreini hírügynökséget is informálta a fejleményekről, de értelemszerűen jóval több emberhez jut el a hír a közösségi médiafelület segítségével.


A projektnek nagy tervekkel - többek között a World Tour licenc megszerzése - nekivágó Nasser sejk nem mást szeretne első számú sztárjának, mint a friss Giro d'Italia győztes Vincenzo Nibalit.  A Cycling Weekly néhány napja közölt exkluzív cikke szerint ez nagyon könnyen valóra is válhat. Sőt, meglehetősen konkrét csapat kezd a Cápa körül kialakulni: nem csak Alessandro Vanottit és Valerio Agnolit vinné az Astanától, mint két lehetséges segítőt, de Michele Pallini masszőrt, Paolo Slongo edzőt, valamint Giuseppe Martinellit, a csapat menedzserét is. Ezenkívül kérése még, hogy Nicolas Roche-t (Sky) is szerezze meg a csapat.

Ugyancsak a Cycling Weekly írja, hogy például a Sky éves költségvetésével (24 millió font) összevetve, viszonylag szerény anyagi támogatással vágna bele a csapat a 2017-es évbe( kb 11,5 - 13,7 millió font körüli értékben). A csapat hivatalosan teljességgel bahreiniként lenne bejegyezve, főhadiszállása viszont valószínűleg az olaszországi Bergamo lesz.

Kérdés még, milyen kerékpárral versenyez majd a leendő Bahrain Cycling Team. Ha Vincenzo Nibali oda is igazol, a Specialized nem fogja követni. A cég az elkövetkezőkben egy vagy két csapatot kíván támogatni, egyrészt az Etixx-Quick Stepet, másrészt Peter Sagan leendő csapatát. A Bianchi lehet a befutó, akik jövőre már nem működnek együtt a Lotto NL-Jumbóval.

Nasser sejket a magyar sportszerető közönség egyébként onnan ismerheti, hogy ő és testvérei voltak azok a bizonyos arab hercegek, akik két évvel ezelőtt 100 fős személyzettel érkeztek egy budapesti triatlon versenyre, itt tartózkodásukra pedig nagyjából fél milliárd forintot költöttek.Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: