Ahogy az már a korábbi hírek alapján sejthető volt, két év múlva újra Németország ad otthont a Tour de France Grand Depart-jának.
Ez már az a bizonyos Kiemelt kategóriás (és nem World Tour besorolású verseny lesz, legalább is az ASO szándékai szerint, és összességében ez lesz a 22. alkalom, hogy a Tour de France Franciaországon kívül rajtol majd el.

Németországban eddig egyszer volt  a Nagy Rajt  - 987-ben, Nyugat-Berlinben (illetve a további szakaszok Stuttgart környékén).

Ahogyan arról már szó volt korábban is, ez a döntés  - hasonlóképpen a korábbi németországi rajthoz, bár nyilván más okokból  - sportdiplomáciai horderővel bír, hiszen Németországban az ARD, a közszolgálati csatorna 2011-ben beszüntette a Tour de France közvetítését a doppingbotrányok miatt. Idén azonban már újra adták a sporteseményt, elsősorban az új generáció (Tony Martin, John Degenkolb, Marcel Kittel, André Greipel ) sikerei, népszerűsége, és botránymentes eddigi pályafutása miatt.

Ugyancsak annak jeleként tudható be, hogy a német közvélemény újra pozitívan ítéli meg az országúti kerékpársportot, hogy  a Lidl áruházlánc szponzorációra adta a fejét: az Etixx-Quick Step csapatának támogatója lesz jövő évtől és a híresztelések szerint ennek köze volt Marcell Kittel leszerződtetéséhez is.

A düsseldolfi rajt részleteit majd a 2016.január 14-én megrendezendő sajtótájékoztatón mutatják be.

(forrás: Velonews

Kapcsolódó: 
Az ASO kivonul a World Tourból 
Peloton-mesék: A Tour de France és a berlini fal 
Új szponzor az Etixx-Quck Stepnél

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: