Úgy tűnik, az Abu Dhabi Touron történt súlyos bukásának talán ez az egyetlen komolyabb  maradandó következménye
Kétségkívül az idei év egyik legriasztóbb látványa volt az Abi Dhabi Touron vérző fejjel, eszméletét vesztve a földön heverő Tom Boonen (Etixx-Quick Step). A belga sprinter persze azóta már újra edzésben, és készül a tavaszi szezonra, ám akad, ami nem múlt el nyomtalanul a bukása után. Mint ahogyan a Het Nieuwsbladnak nyilatkozott, a bal fülére azóta sem hall rendesen,  ami bár bosszantó, de végeredményben meg kell szoknia ezzel együtt élni.

Máskülönben szerencsésnek mondhatja magát a bukása után, hisz úgy tartják, ha  a bukás utáni első öt órában nincs nyomás az agyban, a legnagyobb veszély már elmúlt. Boonennek gyorsan visszatért az emlékezete, tisztában volt azzal, hol van és mi történt vele. Beszélni is tud rendesen, a motorikus képességei is rendben vannak.

Az orvosok ugyan elsőre azt saccolták, hogy a felépülése akár fél évet is igénybe vehet, ami egyet jelentett volna azzal, hogy a tavaszi klasszikus szezont kénytelen lett volna kihagyni, ehhez képest két hónappal az eset után már javában edz, és saját szavai szerint a hallását kivéve nincs oka panaszra.

Boonen az interjúban beszélt arról is, hogy profi bringás karrierje után az amatőr motorversenyek világában szeretné magát kipróbálni, lehetőleg olyan eseményeken (mint például a 24 órás verseny Zolderben), ahol a családja közelében maradhat.

(Forrás: cyclingnews.com)

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: