Paris-Roubaix 2018 - zárt kapuk várták az utolsó beérkezőt - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. április 10., kedd

Paris-Roubaix 2018 - zárt kapuk várták az utolsó beérkezőt

Azt hinnéd, ilyenről csak a 100 évvel ezelőtti sztorikban olvashatsz. Evaldas Siskeviciusnak (Delko - Marseille Provence KTM) egyetlen vágya volt vasárnap a Paris-Roubaix rajtjánál: célba érni. A hivatalos végeredményben azonban a DNF (nem fejezte be a versenyt) kategóriában szerepel, noha több, mint egy órával a győztes Peter Saganhoz (Bora-hasgrohe) képest mégiscsak bejutott a Velodrome-ba, és letekerhette a másfél körét.

A problémák nagyjából 40 kilométerrel a verseny vége előtt kezdődtek. Siskevicius annyira lemaradt, hogy még a "seprűs kocsi" (azaz az a kisbusz, amelyik a versenyt feladó kerékpárosokat gyűjti össze is leelőzte.

Aztán nem sokkal később defektje volt, így tényleg úgy tűnt, hogy vége a versenyének. Csakhogy észrevette, hogy az egyik traileren az ő csapatának kocsija vesztegelt (szintén technikai problémák), így felmászott a trailerre és a rendelkezésre álló tartalékból kereket cserélt.

Az utolsó akadály közvetlenül a Velodrome bejárata előtt várt rá: zárva találta a kapukat. Értve a helyzetet természetesen beengedték, így a 29 éves litván kerékpáros is végigmehetett a stadinon belüli másfél körön. 

Post Top Ad