Arcok a mezőnyből: Tanguy Turgis - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. április 9., hétfő

Arcok a mezőnyből: Tanguy Turgis

Egy 19 éves ifjú sportoló karrierje még bármerre kanyaroghat, Tanguy Turgis (Vital Concept Cycling Club) azonban már most olyat tett, mint generációja közül senki sem.


A roubaix-i Velodrome füvén


Amikor az idei Paris-Roubaix-n a Velodrome-ban Tanguy Turgis 42. helyen, közvetlenül  bátyja, Jimmy Turgis (Cofidis) előtt áthaladt a célvonalon, kevesen tudhatták, hogy egy  kisebb sporttörténeti jelentőségű eseménynek lehettünk szemtanúi. Tanguy ugyanis az elmúlt ötven év legfiatalabb célba érője volt a felnőtt elit versenyen.  Sőt, nem egyszerűen csak végigment, de Arenberg után kezdődő mozgolódásokban ő is benne volt egy támadásban.

A francia kerékpáros 1998 május 16-án született, volt tagja a BMC utánpótlás csapatának, a Cofidisnek, idei évtől a Vital Concept színeiben versenyez.

Noha a felnőtt mezőnyben most először jutott el a roubaix-i Velodrome-ig, junior szinten már kétszer is top10-es eredményt ért el. 2015-ben 9. helyet, 2016-ban  3. helyet szerzett.  Volt még egy másik komoly eredménye (több kisebb jelentőségű top10-es siker mellett): tavaly megnyerte az Omloop Het Nieuwsblad U23-as változatát.

Két bátyja, a már említett Jimmy és Anthony is profi kerékpáros, mindketten a Cofidisben. 

Testvérek


Post Top Ad