A legnagyobb versenyszervező cégek ötlete végül mégis átment az UCI illetékes bizottságain. 


Akik figyelemmel kísérik, miféle változások zajlanak a kerékpársportban a háttérben  - vagy nem is annyira a háttérben -, emlékezhetnek még arra, hogy tavaly ősszel a három legnagyobb versenyszervező cég, az A. S. O.,  az  RCS Sports és a Flanders Classics megegyezett abban, hogy a háromhetes versenyeken 8, a többi, általuk szervezett eseményen 7 fős csapatokat engednek rajthoz már az idei évtől kezdődően.

Nem csak a csapatok vezetői akadtak ki a hirtelen jött változtatáson - mondván, szólhattak volna előbb is, mikor leszerződtettek egy csomó új embert -, de az UCI is jelezte, hogy ez így nem fog menni, egy ilyen horderejű döntést nem lehet egyik napról a másikra meghozni.

Nos a nemzetközi szervezet - saját magához képest is meglepően gyorsan - végül belement, hogy 2018-tól 8 fős csapatok induljanak majd a háromheteseken. És valószínűleg a többi World Tour és a kontinentális versenyeken is csökkenni fog a versenyzők száma.

A kisebb peloton ötlete évek óta foglalkoztatja a szakembereket, sokan úgy látják, a versenyzők biztonságát érintő problémákra ez lehet a(z egyik) megoldás.

(forrás)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: