Az ex-profi  bő egy héttel a Tour de France düsseldorfi rajta előtt adott interjút.


A német kerékpárosok az utóbbi években sorra szállították a sikereket, Tony Martin, Marcel Kittel, André Greipel vagy John Degenkolb neve számtalan nagy győzelemmel fonódott össze.Úgy tűnik, a befektetők, szponzorok is látnak fantáziát a sportágban, gondoljunk csak a Bora, a Hansgrohe vagy az Alpecin cégekre, vagy éppen a Lidl kereskedelmi láncra. Ezt a fellendülést könnyű összekötni azzal a jelenséggel is, ahogyan a kilencvenes illetve kétezres évek doppingbotrányai után a nézők részéről is kezd visszatérni a bizalom.

Marcel Wüst azonban úgy látja, hogy e fentebb említett sikerek mégsem kapnak elég (média) figyelmet, nem jut el hírük a társadalom szélesebb rétegeihez, és ennek nem csak a doppingügyek miatti rossz szájíz az oka.

A volt sprinter Jens Voigttal együtt lesz  a házigazdája  a 2017. június 29-i csapatprezentációnak, és ennek kapcsán nyilatkozott a kölni Express magazinnak. Wüst úgy gondolja, hogy német alapvetően egy focinemzet, minden erről a sportágról szól, időről-időre persze becsúszik egy-egy wimbledoni teniszgyőzelem, vagy egy Tour de France-siker, de az ex-bringás még azt se mondaná a németekre, hogy sportnemzet, csak focinemzet.

A düsseldorfi Nagy Rajt persze majd kicsit jobban ráirányítja a kerékpározásra a figyelmet, ám tudja jól, hogy sokak inkább zsörtölődnek majd a sok útlezárás miatt, és hogy nem tudnak a megszokott kényelmes módon elugrani kedvenc pékségükbe.

Wüst ugyanakkor örül annak, hogy olyan figura, mint Peter Sagan a mezőnyben van, ő egy hiteles sztár a maga kis bohémságaival, ugyanakkor egyenes, határozott kiállásával (ami a szívén, az a száján).  

(forrás)

Kapcsolódó:
Tour de France 2017 - az útvonal
Tour de France 2017 - rajtlista 


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: