Alejandro Valverdéé a 2018-as Velo d'Or - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. október 28., vasárnap

Alejandro Valverdéé a 2018-as Velo d'Or

A francia változatot pedig Thibaut Pinot kapta meg. 


A francia Velo magazin által alapított díj a legnagyobb presztízzsel bíró elismerés a kerékpáros világban, s 2018-ban a friss világbajnok, Alejandro Valverde érdemelte ki a díjat adók véleménye szerint. Valverde idén szokásához híven a tavasszal több többnapos versenyt is nyert, s noha az ardenneki klasszikusokról 2013 óta először üres kézzel távozott, az egyik legjobb formában lévő versenyző volt mindvégig a szezon első felében.

A Tour de France-on 14. helyet ért el, míg a Vuelta a Espanán még az utolsó szakaszokon is volt rá esélye, hogy meg is nyerje a versenyt, végül 5. helyen zárta a megmérettetést.

Az év csúcspontja számára kétségtelenül a világbajnokság volt, ahol magához vehette egy évre a szivárványos mez viselésének jogát.A Velo d'Ornak van egy kifejezetten francia versenyzőknek szánt változata is (Velo d'Or Francais), ezt idén Thibaut Pinot kapta. Az FDJ versenyzője a Giro d'Italián mutatott nagyon jó formát, Tom Dumoulinnel együtt sokat tettek azért, hogy legalább megkíséreljék rövid pórázra fogni Chris Froomot a verseny végén. Pinot azonban kénytelen volt kiszállni tüdőgyulladás miatt.

Az augusztusi visszatérése óta azonban ő is szárnyal, a Vuelta a Espanán két szakaszt is nyert, s azt őszi olasz egynaposok meghatározó versenyzője volt, többek között begyűjtötte karrierje első monumentális egynapos győzelmét is az idei Il Lombardián.       

Post Top Ad