VB 2021: Geraardsbergen városkája visszavonta a pályázatát - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. június 15., péntek

VB 2021: Geraardsbergen városkája visszavonta a pályázatát

Az UCI túl sokat kért a vendéglátás lehetőségéért.


.Az idei világbajnokság alatt jelentik majd be, hol rendezik meg a 2021-es eseményt. A belgiumi Geraardsbergen városa azonban visszavonta pályázatát, mivel az UCI által elvárt 3 milliót nem tudnák kifizetni abban az esetben, ha ők nyernék el a rendezés jogát.

A település neve talán kevesek számára cseng ismerősen, de itt található a híres Muur, a tavaszi egynapos klasszikusok egyik legendás emelkedője. A Ronde van Vlaanderen történő részvételért egyébként a Sporza információi szerint 50 000 eurót fizetnek a helyiek, azért pedig, hogy a Tour de France 2019-ben majd áthalad a településen, semmit. Ehhez képest 3 millió  nagyon nagy összegnek hat, s bár tudták a szervezők, hogy a nemzetközi szövetség elvárja majd tőlük, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak, végül nem jött össze az együttműködés a környékbeli többi településsel, egyedül pedig nem tudják vállalni.

Belgiumi - ezen belül is a flamand - területek ennek ellenére továbbra is versenyben vannak a rendezés jogáért, Antwerpen és Bruges is szívesen vállalná a dolgot. Ugyancsak pályázott  még Barcelona és Koppenhága is.

(forrás)

Post Top Ad