Arcok a mezőnyből: David Gaudu (Groupama-FDJ) - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. június 16., szombat

Arcok a mezőnyből: David Gaudu (Groupama-FDJ)

David Gaudu 1996. október 10-én született. 2016 őszén a Tour de l'Avenir összetett első helye után került az FDJ  csapatához a szokásos szezonvégi "gyakornoki" rendszerben, amikor a World Tour csapatoktól lehetőséget kapnak a fiatal tehetségek profi (sőt elit) mezőnyben versenyezni. 

Kép forrása: La Télégramme


Gaudu maradt is a francia csapatnál, 2017-ben, első profi évében a Tour de l'Ainen szakaszt nyert (3. szakasz), elvitte a fiataloknak járó trikót, valamint összetettben második helyen végzett csapattársa, Thibaut Pinot mögött.

De talán ennél is érdekesebb, hogy még ugyanezen év tavaszán becsusszant a La Fleche Wallone 9. helyére, az őszi egynaposok közül a Milánó-Torinón 5. helyett lett (érdemes megnézni, kik végeztek előtte, sorrendben a győztestől a 4. helyezettig:  Rigoberto Uran, Adam Yates, Fabio Aru és Nairo Quintana) és az Il Lombardia 44. helyével sem kell szégyenkeznie.

Igazi all-rounder lehet majd belőle, a ProCyclingStats saját pontrendszere szerint jelenleg valamivel jobban teljesített egynaposokon, mint többszakaszosokon, de mivel épphogy emelkedőkkel teli klasszikusokon mutatta meg igazán magát, valószínűleg a másik versenytípussal sem lesz sok gondja.


2018. június elején azzal került a hírekbe, hogy a Critérium du Dauphiné-en egy bukás után kilenc öltéssel kellett a tenyerét összevarrni, de végigment a versenyen (sőt, a hegyi menők versenyében 8. lett), legutóbb pedig azért zengett az ő nevétől a kerékpáros sajtó, mert élete eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll, hogy bizonyítsa tehetségét, hiszen ott lehet a Tour de France-on a Groupama-FDJ csapatában.


Kapcsolódó:
Thibaut Pinot kihagyja a Tour de France-t
Tour de France 2018 - útvonal
Tour de France 2018 - rajtlista
    

Post Top Ad