Újra téma Chris Froome esetleges távol tartása a Tour de France-tól - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. május 31., csütörtök

Újra téma Chris Froome esetleges távol tartása a Tour de France-tól

Egyszer már elkezdett terjedni a pletyka, de akkor még  cáfolták az ASO részéről.


Még a hét elején Bernard Hinault arról beszélt a Het Laatste Nieuws-nak, hogy szerinte Chris Froome triplája (egy időben címvédője a Girónak, Tournak és Vueltának) egyáltalán nem olyan, mint amilyen az ő és Eddy Merckx esetében volt annak idején. Hinault szerint Chris Froome-nak nincs helye a sportág történetében. Majd beszélt arról is, hogy szerinte a Tour de France szervezőinek nem kellene engedni rajthoz állni a brit versenyzőt.

Noha Hinault hivatalosan már nem lát el semmiféle feladatot a Tour de France körül, azért számítani lehet arra, hogy nem sokban tér el a véleménye attól, amit az ASO háza táján gondolnak. Márpedig ahogyan a La Gazzetta dello Sportban is pedzegették nemrég, a francia versenyszervező cég illetékesei a múltkori cáfolat ellenére is ugyanúgy törik a fejüket a problémán.

Az olasz sportnapilap értesülései szerint az ASO a Tour de France jó hírneve védelmében kívánja majd távol tartani Chris Froome-ot a rajttól. Erre az érvre támaszkodni elviekben lehetséges, ahogyan egyébként megtehetné ugyanezt az UCI is, ám David Lappartient elnök azonban az ártatlanság vélelmére alapozva nem kíván élni ezzel a lehetőséggel. És azért sem, mert az UCI az a szervezet, amely előtt tisztáznia kell majd magát Froome-nak, és rosszul venné ki magát, ha bármiféle döntés előtt korlátoznák. (A problémás helyzetet az okozza, hogy a magas salbutamol szint alapesetben nem jár a versenyjog automatikus felfüggesztésével.)

Az ASO azonban privát cég és nem egy nemzetközi szervezet/intézmény, így ők könnyebben élhetnek a távol tartási/ tiltási jogukkal. (Ahogyan tették azt 2009-ben a Tom Boonen kokain-ügyei esetében.)

(forrás)

Post Top Ad