A 2012-es Tour de France győztes a Team Wiggins sajtótájékoztatóján fogalmazott meg kemény kritikát volt csapatával szemben. 


Sir Bradley Wiggins jelenleg kontinentális (harmadosztályú) szinten versenyző utánpótláscsapatának 2018-as kerete a héten mutatkozott be. A sajtótájékoztatón Wiggins elmondta, hogy nem szeretne nagy nyomást helyezni versenyzőire, a lényeg, hogy örömüket leljék a versenyzésben. Egy boldog bringás magától is hozza majd a jó eredményeket.

A csapat legfontosabb új szerzeménye Tom Pidcock, 2017 junior cyclocross világbajnoka, akinek Wiggins azt a tanácsot adta, hogy alakuljon bárhogy is a sorsa a későbbiekben, lehetőleg messziről kerülje el a Team Sky-t, ahol csak tönkretennék.

Wiggins egyébként az Axel Merckx által vezetett Hagens Berman Axeon csapatát tekinti a legjobb példának arra, miként kell egy utánpótláscsapatnak működnie. Merckxéknél sem a nagy eredményeket hajszolják a versenyzők, ugyanakkor az elmúlt 9 évben több mint 20 versenyzőjüknek sikerült szerződést kapnia WorldTour státuszú csapatoknál.

A Team Wigginsből is természetesen kikerülhetnek olyan versenyzők, akik profiként ott lehetnek majd valamikor a Tour de France-on, ám ellentétben sok más együttessel, ők csapatként sem kívánnak mindent azon egyetlen cél alá rendelni, hogy minél hamarabb meghívást kaphassanak a világ leghíresebb kerékpárversenyére. 

(forrás)
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: