Nairo Quintana (Movistar):

Holnap életem legjobb időfutamát fogom teljesíteni. Már korábban is voltak jó időfutamaim. Ez az utolsó nap. Ez most a rózsaszín trikóért lesz. Mindent ki fogok adni magamból, amim csak van. 


Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida):

Nagyon keményen mentünk ma, és a hegyen nagyon gyors volt a tempó. A holnapi kemény és nehéz nap lesz. Ez a Giro nagyon bonyolult, nagyon taktikus volt. Senki sem nyújtott kimagaslót, mindannyian egyenlők vagyunk. Esetleg Dumoulin  olyan keményen dolgozott tegnap és ma is, hogy nem fogja tudni a legjobbját hozni az időfutamon. 

Thibaut Pinot (FDJ):

Dumoulin marad a Giro esélyese. Ma mindannyian a maximumot hoztuk ki magunkból, hogy növeljük a különbséget, de ő segítőkre talált, és így nem volt könnyű dolgunk elől. Nagy formát kell holnap hoznom, hogy enyém lehessen a rózsaszín mez. Mindannyian ugyanazon a szinten vagyunk, de nekem még frissek a lábaim, jobb formában érzem most magam, mint amikor elkezdődött a verseny. 

Tom Dumoulin (Sunweb):

Büszke vagyok arra, ahogyan ma versenyeztem. Mentálisan és fizikálisan is jobban érzem magam, mint tegnap, ami jó dolog. Nagyon jó napot kell kifognom holnap, hogy ledolgozzam a hátrányomat. Nem lesznek majd akkor időkülönbségek, mint az előző időfutamon, mivel nagyon fáradt vagyok ez után a hegyekkel teli hét után. Nagyon szoros verseny lesz ötünk* között, de a saját versenyzésemre fogok fókuszálni, és majd meglátjuk, mi lesz.
(* Dumoulin a másfél perccel az ötödik helyen álló Ilnur Zakarint is az esélyesek közé sorolja még)

 (forrás)

Kapcsolódó: 
Indulási sorrend, rajtidők
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: