Adam Yatesnek (Orica-BikeEchange) is megvolt a maga incidense a Szeles Hegyen.
"Nem hiszem, hogy szándékos lett volna. Láthattad, mekkora tömeg volt kint, tudhattad, mekkora hely jut ebből neked, mint bringásnak. Egyszerűen csak valaki nagyon izgatott volt, de ez ilyen dolog. Még 800 méter volt hátra a szakaszból, szóval, nagyon is hajtottunk, ilyenkor nincs más, mész előre, és megpróbálod elérni a célvonalat."

- nyilatkozta Yates azzal a mozdulattal kapcsolatban, amikor az egyik néző majdnem lerántotta a bringájáról.

GIF az esetről:


Az eset azért nem kapott akkora visszhangot - azon túl, hogy persze messze nem volt olyan látványos, mint a Chris Froome-mal történtek -,  mert Yates sem panaszkodott a célba érkezés után, és a nemzetközi sajtó is csak most kezd cikkezni erről.  Matt White, az Orica sportigazgatója szerint  a 23 éves Yates igazán érett módon kezelte a dolgot.

Adam Yates a nemzetközi sportújságírók által gyakorta csak "bringás-ovinak" nevezett Orica-BikeExchange egyik legtehetségesebb neveltje. Tavaly robbant be igazán a köztudatba, mikor megnyerte a Clasica San Sebastiant, bár erről a tényről csak célba érkezése után értesült.(Úgy tűnik, ő egy olyan bringás, akivel mindig fura esetek történnek.) Ugyanakkor fiatal kora ellenére nem újonc a Tour de France-on, hiszen tavaly már végigment rajta, sőt, összetett 50. helyen végzett (a fiatalok versenyében pedig 7. lett.) Jelenleg (15. szakasz után) a 3. helyen áll Chris Froome (Sky) és Bauke Mollema (Trek-Segafredo) mögött, és értelemszerűen ő a legjobb 25 éven aluli versenyző a mezőnyben.   
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: