Egy néző volt az, aki akaratlanul is az egy kilométeres kapu összecsuklását okozta.
Adam Yates (Orica BikeExchange) szombaton fehérben teker. 
Látványosra sikeredett a 7. szakasz vége a Tour de France-on, miután a főmezőny beleszaladt az földre omló lifuhurkákba. Pontosabban, először a közvetítés képei annyit mutattak, hogy a főmezőny tagjai próbálnak átgázolni a piros-fehér bugyrokon, miközben egy Orica-BikeExchange versenyző feltehetőleg megsérült. Mint később kiderült, Adam Yates volt a pórul járt bringás, akinek arcán a sebeket végül több öltéssel kellett összevarrni.

Yates még az Aspin tetején lendült támadásba, olyannyira sikeresen, hogy amikor at egy kilométeres kapuhoz ért, virtuálisan ő viselte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót és az összetettben is feljött a második helyre. Viszont a baleset miatt végül lemaradt, az eredményhirdetéskor pénteken is Julian Alaphilippre (Etixx-Quick Step) adták rá a hoszteszlányok a fehér trikót.

Az Orica tiltakozott, a zsűri pedig döntött: Adam Yates megkapja azt az időkülönbséget, amivel akkor tekert a főmezőny előtt, mikor a szerencsétlen eset történt vele. A fiatal brit egyébként biztos benne, hogy folytatni is fogja a versenyt.


Közben kiderült, hogy véletlen okozta a kapu összeomlását: egy néző okozta, akinek az öve beakadt egy kábelbe, lekapcsolva így a levegő által magasban tartott lufi-diadalívet a generátorról. Az ASO -nak ugyan van tartalékeszköze a  helyzetre, de nem voltak elég gyorsak  a helyzet menedzselésére.

Kép forrása: twitter.com/ORICA_BE


Fontos azonban - mivel Franciaországban még mindig rendkívüli biztonsági intézkedések vannak érvényben a terrorfenyegetettség miatt-, hogy az eset nem valamiféle szabotázs vagy támadási kísérlet volt akár a mezőny akár a helyszínen tartózkodó civilekkel szemben, hanem csupán véletlen baleset.

Adam Yates jelenleg az a bringás a mezőnyben, akivel könnyen történnek meg fura esetek: ő volt az a versenyző, aki tavaly Clasica San Sebastianon a cél előtti métereken tudta meg, hogy ő fog elsőként áthaladni a célvonalon (mert közben van Avermaettel megtörtént az az emlékezetes  kísérőmotoros baleset).

(forrás itt és itt
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: