Élete első World Tour versenyén rögtön eltévedt - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2016. március 26., szombat

Élete első World Tour versenyén rögtön eltévedt

Mekseb Debesay, a Dimension Data eritreai versenyzője eltévedt, csak órákkal később ért vissza a csapatnak szállást adó hotelbe. 
A 24 éves versenyző egy ideig egy kisebb csoporttal tekert együtt, ám leszakadt tőlük, és letért az útvonalról is. Akkor lett neki fura, hogy valami félresikeredett, mikor a kilométerórája már többet mutatott, mint eredetileg a versenytáv volt, viszont egyáltalán nem úgy tűnt, hogy Harelbekébe ért volna.

Több, a versenyről kerékpáron hazaigyekvő nézővel is találkozott, egy férfitől aztán megkérdezte, merre kell menni Harelbekébe. Ez az illető azt ajánlotta, úgy a legegyszerűbb, ha a versenyző vele tart. Hazaérve meghívta az otthonába, Debesay enni- és innivalót kapott, és friss ruhákat is, miután lezuhanyzott.

Mivel semmi hír nem volt a versenyzőről, a hotelban aggódni kezdtek érte, már a rendőrséget, a szervezőket és az UCI ellenőröket is értesítették, mire megérkezett a telefonhívás a segítőkész idegentől.

Debesay nyert már több afrikai többnapos versenyt (pl. Algériában és Burkina Fasóban), egy hónappal ezelőtt Afrika bajnok lett Eritreával csapatidőfutam számban (ahogyan az azt megelőző évben is).

A bringás ettől a szezontól kezdve versenyez a Dimension Datánál, részt vett a katari és az andalúziai versenyeken is, viszont most állt először rajthoz World Tour eseményen.

(forrás: itt és itt)

E3 Harelbeke 2016 - végeredmény
Tavaszi egynapos klasszikusok 2016 - áttekintő táblázat

Post Top Ad