Bármennyire hihetetlenül is hangzik egy olyan eredményekben gazdag pályát maga mögött tudható kerékpáros esetében, mint Alejandro Valverde (Movistar), mégiscsak igaz: a spanyol klasszis eddig még soha nem vett rész a Giro d'Italián, s jövőre, harminchat évesen kívánja kipróbálni.
A csapattárs, Nairo Quintana már említést tett arról egy interjúban, hogy a Movistar két nagyágyúja az idei szezonhoz képest jövőre sokkal többet fog majd külön versenyezni,

Valverde tervezett jövő évi versenynaptárából úgy tűnik, a versenyző az év első felében lesz inkább aktív. Részt kíván majd venni a Tirreno-Adriaticón (2002 óta először), mintegy a Giro d'Italiára történő felkészülésként, valamint aktívan jelen kíván lenni a tavaszi egynaposokon is.

Utóbbi nem hangzik újdonságnak, hiszen Valverde gyakran vesz részt egynaposokon, méghozzá sikerrel (lsd idén a Fléche Wallonne illetve a Liege-Bastogne-Liege esetében is), ám jövőre e tekintetben is újoncnak fog számítani az egyik legnagyobb klasszikuson, a Ronde van Vlaanderen mezőnyében.

Valverde ezenfelül természetesen ott kíván lenni a Tour de France-on is, a Movistar csapata hasonló szerepkörben számít rá jövőre is, mint idén. A spanyol bringás szintén azok között a versenyzők között van, akik az olimpián is szívesen megmérettetik majd magukat.

A Vuelta a Espana  azonban idén kimarad.  

(Cikk  forrása itt és itt)

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: