Boris Johnson, a nagy biciklibarát polgármester szerint annak a 35 millió fontnak jobb helye is van.
Jó pár hónappal ezelőtt jelentek meg az első cikkek azzal kapcsolatban, hogy talán London adhat majd 2017-ben újra (2007 után) helyet a Tour de France Grand Depart-jának, azaz a Nagy Rajtjának. Nos, úgy tűnik, ez az ötlet már a múlté, és pont a városi bringázás nagy rajongójának hírében álló Boris Johnson polgármester döntése következtében.

A metropolisz vezetője elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntés, hiszen ő első sorban azt az elvet vallja, hogy meg kell ragadni a lehetőségeket. Ugyanakkor 35 millió font már túl sok ahhoz képest, hogy csak egyetlen egy rendezvényről van szó, és ahhoz képest is, hogy amúgy hosszútávon majd minden bizonnyal megtérül a most befektetendő összeg. Úgyhogy inkább a városi közlekedés infrastruktúrájának fejlesztésébe invesztálnak.  

A szigetország nem marad így sem pályázó/jelentkező nélkül: Manchester és Edinburgh továbbra is szívesen megrendezné a Nagy Rajtot. Ugyanakkor lapértesülések szerint leginkább a németországi nyitánynak van nagy esélye 2017-ben, aminek sportdiplomáciai jelentősége lenne. A német közszolgálati ARD ugyanis három éven keresztül bojkottálta a Tour de France közvetítését a sportág doppingbotrányok miatti rossz megítélése okán, a csak idén nyáron változtattak hozzáállásukon az elmúlt évek német sportsikerei (Tony Martin, André Greipel vagy épp John Degenkolb kiváló szereplése) hatására.

(A cikk forrásai: cyclingweekly.co.uk és cyclingnews.com)

*************
2017 még messze van, de a jövő évi francia körversenyről már lehet tudni néhány konkrétumot. Kövesd a blogon a Tour de France 2016  címkét, vagy figyeld a blog Facebook-oldalát!
S ne feledd, 2015. október 20-án hivatalos útvonal-prezentáció, kövessük együtt figyelemmel azt is!
 


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: