Az egyéni időfutam világbajnok a várakozások ellenére nem a Tour de France-ot tekinti fő céljának.
Tony Martin (Omega-Pharma Quick Step) 2012-ben elsődleges céljának az olimpiai egyéni időfutamot tekinti. A Tour de France összetett elsőségéért nem kíván harcba szállni.

"Kemény harc lesz a dobogós helyekért és az olimpia is idén lesz. Az időfutamokra fogok fókuszálni, a prológra, arra, hogy viselhessem a sárga trikót, de nem fogok küzdeni az összetettért." 

Míg a Tour de France évente megrendezésre kerül, addig olimpia csakm négyévente van, Martin, aki jelenleg 26 éves, úgy látja talán résztvehet (az ideivel együtt) még vagy három alkalmon. Így aztán szeretné már idén kihasználni a lehetőséget a jó szereplésre. Így a londoni verseny élvez abszolút prioritást a szemében.

Ráadásul, véleménye szerint 36-38 évesen sem abnormális dolog részt venni a Tour de France-on, amihez (mármint egy lehetséges összetett győzelemhez) amúgy is, lehet nyolc-tíz év múlva nő fel majd igazán. Addig pedig van még idő az ideális súlyra lefogyni, a hegyeken javulni, meg sok-sok tapasztalattal gyarapodni, ami mind-mind hozzájárul egy Grand Tour győzelemhez.     

(Forrás: cyclingnews.com)Kapcsolódó:
Országúti kerékpáros versenynaptár 2012
Tour de France 2012 - útvonal
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: