A Santos Tour Down Under év első World Tour versenye. Na de mire és kire is kell januárban, a déli féltekén, egy tipikus sprinterversenyen odafigyelni?
Röviden az útvonalról:
Noha a szakaszprofilok alapján dimbes-dombosnak néznek ki a szakaszok, valójában a sprintereknek semmi komolyabb félnivalójuk nem lehet, talán csak az 5. szakasz, a verseny királyetapja tartogathat számukra meglepetéseket, de végeredményben a Tour Down Under továbbra is az ő versenyük marad.
Útvonal, szakaszprofilok és további infók(kattints)!

 Az esélyesek: 
 Illik a címvédőt előre venni: Cameron Meyer (Green Edge). Tavaly a Garmin -Cervelo színeiben versenyzett, idén viszont egy olyan csapatban, ahol ott van többek köztt Matthew Goss, a tavalyi második helyezett és Simon Gerrans, 2006 győztese is. Mindhárom versenyző komoly esélyekkel vághat neki az idei megmérettetésnek is, bár a végén lehet, hogy a lehetőségek kioltják egymást.
 Sokkal inkább érdemesebb Andre Greipelt (Lotto-Belisol) a legnagyobb esélyesnek megnevezni, hiszen a német sprinternek már kétszer is sikerült megszereznie itt az összetett elsőséget. A Dow Under Classic elsőségével pedig már vasárnap is bizonyította, hogy idén is formában van.
 Edvald Boasson Hagen (Team Sky) egy olyan versenyző, akivel mindig számolni kell. A rövid kis szúrós emelkedőkön, amik a szakaszokat jellemzik meg pláne.
 Heinrich Hausslert (Garmin Cervelo) is érdemes megemlíteni, valamint Joaquin Rojast (Movistar) sem szabad figyelmen kvül hagyni.
Rajtlista (kattints)....

(A bejegyzés a 06.live-radsport.ch oldal információi alapján készült)
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: