Sok-sok interjú sok-sok bringással, amelyekben jövő évi terveikről beszélnek, talán így lehetne az év végi történéseket összefoglalni.  Itt van  Chris Horner és Alessandro Ballan és a céljaik...
(De jönnek majd a többiek is!) Chris Horner (Radio Shack-Nissan) a szokásosnál egy hónappal előbb kezdte meg a felkészülését a 2012-es évre, aminek oka, hogy tulajdonképpen még csak most tér majd vissza az idei Tour de France-on történt bukása után a versenyzéshez. Máskor decemberben maximum napi két órát szokott tekerni,  a(z aktuális)  csapata karácsony előtti európai összetartásán nem szokott részt venni, most azonban ott volt a spanyolországi edzőtáborban. Már csak a csapaton belüli radikális személyi változások miatt is.
A negyven éves versenyző fél év kihagyás után  sem - vagy éppen pont ezért nem - gondol  pályafutása befejezésére. A szezont egy viszonylag korai versennyel kezdené, ideális lenne szerinte a Paris-Nizza vagy Tirreno-Adriatico. (cyclignews.com)

Alessadro Ballan (BMC) a tavaszi klasszikusokra koncentrál, és ott remél jó eredményeket, még akkor is, ha minden valószínűség szerint elsősorban mint segítő vesz majd rajtuk részt, új csapattársai, Thor Hushovd vagy Philippe Gilbert mellett. Ám egy versenyen sosem lehet tudni, mikor és hogyan borul a csapattaktika, így aztán a 2008 világbajnoka reméli, hogy akár a Milánó-Sanremón, akár a Párizs-Roubaix-n, vagy épp a Flandria körversenyen neki is teremhet majd babér. (veloation.com)
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: