Az idén júniusban a svájci körversenyen súlyos bukást szenvedett versenyző fél év után térhetett haza Kolumbiába.
Mauricio Solert bukása óta előbb Svájcban kezelték, majd a rehabilitációja Spanyolországban, európai otthonában folytatódott, mígnem végre hazarepülhetett Kolumbiába.

Solert hosszú ideig mesterséges kómába tartották, mikor felébresztették, egy ideig félő volt, hogy néhány alapvető agyi funkció maradandó károsodást szenvedett, gondjai voltak a beszéddel, illetve nem érezte a végtagjait, gyakorlatilag mozgásképtelen volt. Ma már beszélni és járni is tud, amiben a szakemberek szerint profi sportoló mivolta, küzdeni tudása, akaratereje is sokat segített neki.

Forrás. velonation.com
A kerékpáros tegnap, hazaérkeztekor Bogotában, a reptéren nyilatkozott az újságíróknak arról, hogy a legfontosabb most a felépülése, örül, hogy hazaérkezett a szülőföldjére, ugyanakkor sajnálja, hogy Spanyolországba, ahol saját szavai szerint  újjászületett, el kellett búcsúzi azoktól, akik az elmúlt hónapokban vele voltak.

Hálás a feleségének mindazért, amit érte tett, és köszöni mindenkinek, aki imádkozott érte.

Soler jövő májusig marad Bogotában, ahol természetesen tovább folytatja a harcot a teljes felépüléséért, majd ezek után tér vissza Pamplonába, ahol megvizsgálják, mennyire jutott ebben előre.

A kerékpársportba történő visszatérése azonban még továbbra is bizonytalan.

(A bejegyzés a cyclingnews.com információi alapján készült.)Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: