A norvég bringás legfontosabb terve jövő évre
Thor Hushovd, aki jövőre a BMC csapatában versenyez majd, leginkább a a Paris-Roubaixra koncentrál majd az elkövetkező szezonban. Ez az a verseny, amit nagyon-nagyon meg szeretne egyszer nyerni, a leköszönő év során, mikor a szivárvány mezben versenyzett, ez nem jött össze neki (egyébként a már-már "no name" kategóriába tartozó Johan Van Summeren, vagyis saját csapattársa nyert, aztán később így magyarázták a taktikát), így hát a legfontosabb cél jövőre is ez marad.

Hogy ezt hogyan oldják meg egy olyan csapaton belül, ahol Philippe Gilbert is versenyez majd, Hushovd szerint nem lesz ezzel nagy gond, különböző típusú versenyzők ők, Gilbert jó lehet a Milánó - Sanremón, vagy a flandriai körversenyen, ott természetesen Hushovd segíti majd a belgát, míg a Paris-Roubaix-n majd fordítva lesz.

(Hogy a BMC jövő évre jól bevásárolt, illetve hogy "jól bevásárolt" már többen többféleképpen felvetették, de  a lehetséges Gilbet-Hushovd belső harcon valamint azok a kis  nyár végi Hushovd Evans kakaskodáson túl ilyenkor meg szokták említeni, hogy versenyez ebben a csapatban még egy valaki, akinek nagy álma azt a klasszikust megnyerni, s aki egész életében segítő volt, többek között 9 Tour de Fance győzelemnél bábáskodott: George Hincapie.

A BMC-n belüli feszültségekről, azok lehetőségéről lsd még az alábbi cikket:
Két dudás egy csárdában?- az első gondok a BMC-nél )

Thor Hushovd egyébként ma kezdte el a felkészülését, aminek első, kemény szakasza karácsonyig tart majd. Az ünnepek után pedig a BMC közös edzőtáborozásán vesz részt. 

(forrás: veloation.com)

További programtervekért,  a felkészüléssel kapcsolatos bejegyzésekrét kövesd a felkészülés 2012 címkét!


Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: