Készülődés Valverde visszatérésére, UCI kevesli Sevilla eltiltását, Evans további diadalmenete, valamint sportigazgatók az iskolapadban. Kerékpáros hírek röviden.
  • A Movistar csapata (vagyis a korábbi Caisse d'Epargne) részéről megerősítették a hírt, hogy Alejandro Valverde, eltiltása lejárta után, 2012 januárjától náluk fog versenyezni. A csapat egyébként jövő kedden mutatja majd be 2012-es mezét.( twitter.com/inrng)
  • AZ UCI szerint túl rövid időre tiltották el Oscar Sevillát. A spanyol, egykor szépreményű bringás legutóbb 2010. augusztusában bukott le a HES nevű tiltott összetevővel. Ez az anyag egyrészt véralvadásgátló hatással bír, valamint fedőanyagként is szokták használni, amelynek segítségével a doppingolás, a másfajta tiltott szerek használata nem kimutathatóvá válik. A spanyol szövetség, az RFEC részéről hitelesek találták Sevilla védekezését, hogy egy baleset után a kórházban kezelték a tiltott anyaggal. Ugyanakkor 2010. szeptemberében fél évre eltiltották a kerékpárost. Az UCI szerint azonban ez nem felel meg a doppingellenes előírásoknak, és a nemzetközi sportbírósághoz, a CAS-hoz fordul. (radsport-news.com)
  • Cadel Evans lett az év kerékpárosa Ausztráliában, és ezzel együtt a Sir Hubert Opperman medál tulajdonosa. Evansnek szép kis gyűjteménye van már a díjból, ugyanis 2006, 2007 és 2009 után immáron negyedik alkalommal nyerte el. (cycling.org.au)
  • Az elmúlt hetekben iskolapadba ültek a  kerékpáros sportigazgatók. Huszonnégyen az angol, míg huszonhatan  a francia nyelven zajló UCI-továbbképzésen vettek részt. Vezetéselméleti, kommunikációs, technikai, egészségügyi és doppingellenes témában voltak óráik,  melyek mindegyikéből a kurzus végén vizsgát kellett tenniük. Az eredményekről az érintetteket majd később értesítik.  (Érdekességképpen:  Erik Dekker twitterbejegyzései a továbbképzéssel kapcsolatban. November 3-4. környékén tessék keresgélni.) (uci.ch)Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: