A csapat új névadó szponzorral felvértezve szeretné a ProTour licencet 2012-re megszerezni.
"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sikerült egy nemzetközileg fontos partnert találnunk a csapatok számára és hogy továbbra is élvezzük a többi partnerünk jótékony bizalmát. Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk ambiciózus projektünket, hogy a világ kerékpársportjának elitjéhez tartozzunk. Izgatottan várjuk a jövőt, és nagyon motiváltak vagyunk a projekt továbbfejlesztésében."

- nyilatkozta Ivan Spekenbrink, a Ski-Shimano csapat menedzsere az új szponzor érkezte kapcsán.

A szponzort azonban nem nevezték meg, erről bejelentés majd csak tavasszal várható, addig is mint "európai multinacionális nagyvállalatról" beszélnek.

A csak 1t4i* néven ("munkacímen") emlegetett jövőbeli csapat céljai 2012-re a ProTour licenc megszerzése és a Tour de France-on történő részvétel. Új igazolásai a csapatnak a következő szezonra eddig: Marcel Kittel, John Degenkolb, Alexandre Geniez, Patrick Gretsch és Tom Veelers. A menedzsment további versenyzők leigazolását jelentette be.

Az eddig Hollandiában főhadiszállást fenntartó csapat jövőre átteszi Franciaországba a székhelyét, az Experience Pro Cycling elnevezésű kerékpáros központ nem csupán a profi csapat számára jelenthet majd otthont, de amatőr versenyzőknek, kerékpáros turistáknak is és természetesen a médiának valamint a rajongóknak.

A 1ti4 projekt ezenkívül a Trees for Travel nonprofit szervezet nagykövete is lesz, ezáltal a környezetvédelem elkötelezett híve. 


(A név 1t4i az alábbi kifejezések rövidítéseit : Team spirit, Inspiration, Integrity, Improvement, Innovation)
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: