Edzés közben kirabolták Oscar Sevillát - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. március 18., vasárnap

Edzés közben kirabolták Oscar Sevillát

Öten támadtak rá.

A Bogotában (Kolumbia) élő Oscar Sevilla (Medellin-Inter) felesége közlése szerint a kerékpáros vasárnap reggel hatkor a szokásos reggeli edzését kezdte volna meg, amikor öt fiatal férfi rátámadt, elvették a kerékpárját és egy a sarkon várakozó taxival leléptek.

A támadás során Sevilla csuklótörést szenvedett. Ivone de Sevilla arról is beszélt az egyik helyi rádiónak, hogy férje épp Spanyolországba készült, hogy részt vegyen egy versenyen, és nagyon el van keseredve, mert ez egy lassan gyógyuló sérülés.

A támadók valószínűleg célzottan a több, mint 10 000 dollár értékű kerékpárra utazhattak, mert a 41 éves versenyző telefonját nem vették el.

Az eset rávilágít arra, hogy milyen rossz a közbiztonság a kolumbiai fővárosban, a kerékpártulajdonosok pedig különösen ki vannak téve a veszélyenek.

A 2000-es években nagy tehetségként számon tartott Oscar Sevilla (többek között fehér trikós is volt a 2001-es Tour de France-on) pályafutását az Operacion Puerto néven ismert doppingbotrány törte ketté, noha soha nem tiltották el. Azóta is folyamatosan versenyez alacsonyabb besorolású csapatoknál. Idén januárban 2. lett összetettben az argentin Vuelta a San Juanon.

(forrás)

Post Top Ad