Nibali-debütálás a Ronde van Vlaanderenen - nem áprilisi tréfa - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. február 1., csütörtök

Nibali-debütálás a Ronde van Vlaanderenen - nem áprilisi tréfa

Ez is a Tour de France felkészülés része lesz. 
Vincenzo Nibali ai Il Lombardián 2017-ben

Ismeretes, hogy Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) azon összetett menők közé tartozik, akik szívesen vesznek részt egynapos versenyeken is, sőt, még sikereket is elkönyvelhetnek. A jelenlegi mezőnyben ő az egyetlen olyan versenyző, aki Grand Tour győzelmei mellett Emlékmű-győzelmekkel is rendelkezik  (Il Lombardia kétszer is, 2015-ben és 2017-ben). Az öt leghíresebb egynapos  közül másik kettőn is ért már el jó eredményeket: a Milano-Sanremón harmadik, a Liege-Bastogne-Liege-en második helyet (mindkettőt 2012-ben ).

Most a Ronde van Vlaanderennel próbálkozik majd a Tour de France-ra történő felkészülés részeként. A Rondén ugyanis szintúgy vannak macskaköves részek, bár talán nem annyira legendásak, mint az egy hétre rá zajló Párizs-Roubaix szektorai.

Vincenzo Nibali a Cycling Weeklynek mesélt arról, hogy mit tud a versenyről: tulajdonképpen semmit, vagyis annyit, amennyit a tévén keresztül nézve tudni lehet róla. De érdekli az esemény, és úgy gondolja, hasonló lesz ez számára, mint a Párizs-Roubaix volt Brandley Wiggins számára, aki először csak kíváncsiságból állt rajthoz, másodjára pedig annyira belelkesült, hogy meg is akarta nyerni.

Nibalinak mindenesetre bonyolultabb lesz a helyzete annyiban, hogy ha másnap a Vuelta al Pais Vascón is rajthoz szeretne állni (márpedig a tervek szerint igen), akkor igencsak igyekeznie kell majd a verseny után az utazással.   

Post Top Ad