Geraint Thomas útja a Tour de France-ig - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. február 12., hétfő

Geraint Thomas útja a Tour de France-ig

Ahol a jelenlegi helyzet szerint (de hát addig jó pár hónap van még) természetesen Chris Froomot fogja majd segíteni. 
Mint ahogyan arról már itt a Kedv, remények, tervek 2018 rovatban is többször szó esett, idén nem csak azért lesz a tavaszi  (macskaköves) szezon egyik fő csúcspontja a Párizs-Rouibaix, mert hát mégiscsak "a versenyek királynője", a leghíresebb egynapos klasszikus, melyre nyilvánvalóan nagyon készülnek az egynapos specialisták.   

Ugyanakkor sokan olyanok is beillesztik majd a versenyt a tavaszi naptárukba, akik a Tour de France-ra készülődést tartják szem előtt, az idei francia körverseny 9. szakasza ugyanis majd ismételten a híres rázós utakkal teli környéken vezet majd keresztül. 

Geraint Thomas (Team Sky) mindkét kategóriába beletartozik, hiszen láthattuk őt már sikeres egynapos idényt menni 2015-ben, amikor többek között megnyerte az E3 Harelbekét és második lett a Gent-Wevelgemen (ez volt az a nagyon szeles verseny, amikor Thomas gyakorlatilag bukfencezett egyet a levegőben).   Az elmúlt két évben inkább a többszakaszos versenyekre koncentrált az év ezen szakaszában (elsősorban a Giro d'Italiára készülődés jegyében), de idén újra vissza kíván térni az egynaposokhoz. Ott lesz a Párizs-Roubaix-n és karrierje során először rajthoz áll majd a Liege-Bastogne-Liege-en is. 

Mindamellett nem maradnak ki a töbvszakaszos versenyek sem a porgramból, Thomas a szezont a Volta ao Algarve-on kezdi majd és a március eleji egyhetesek közül idén megint a Tirreno-Adriaticót választja majd. Aztán jön még a Tour de Romandie és a Critérium du Dauphine is a Tour de France előtt és szerepel még a tervekben egy Vuelta a Espana- részvétel is. 

A bringásnak valószínűleg 2018 lesz az utolsó szezonja a Team Sky-nál, jövőre már máshol kívánja folytatni pályafutását, s könnyen lehet, hogy a Trek-Segafredo lesz majd a befutó. 

(forrás itt és itt

Post Top Ad