Saganék és az UCI megegyeztek - TOURázzunk együtt

FRISS

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2017. december 6., szerda

Saganék és az UCI megegyeztek

Eszerint az ütközés egy szerencsétlen és szándékolatlan versenyszituáció volt. 2017. december 5-ére tűzték ki Peter Sagan és a Bora-hansgrohe csapatának meghallgatását a Nemzetközi Sport Döntőbizottság (CAS, Lausanne) előtt a szlovák versenyző Tour de France-ról történt kizárása ügyében. A meghallgatásra azonban már nem került sor, ugyanis az érintett felek  a csapat vs. UCI) néhány órával előtte megegyeztek.

Ennek értelmében Peter Sagan ütközése Mark Cavendish-sel (Dimension Data)  egy szerencsétlen és szándékolatlan incidens volt, ugyanakkor a verseny zsűrije is az akkori és ottani helyzetnek megfelelő legjobb döntést hozta.

A felek megegyeztek abban, hogy nem folytatják a pereskedést, helyette a jövőbeli pozitív fejleményekre, változásokra koncentrálnak. Ez ebben az esetben konkrétan a videóbírók intézményének bevezetését jelenthetné, erről többek között David Lappartient, az UCI új elnöke is többször beszélt.

A megegyezéssel kapcsolatban Ralph Denk, a Bora-hansgrohe csapatmenedzsere elmondta, hogy számukra az volt a kiindulási pont, hogy Sagan nem szándékosan okozta Cavendish bukását (és kulcscsonttörését), a versenyző nem tett semmi rosszat. Sagan is így érvelt nyilatkozataiban, ő ahhoz tartotta magát, hogy a bukást akarta csupán elkerülni, miután Cavendish túl szűk helyen, jobbról próbált kibújni a hajrában.

Peter Sagan az egyességről elmondta, hogy a múlt el van felejtve, a sportág fejlődésére érdemes inkább koncentrálni, és örül annak, hogy a Vittelben (ebben a városban volt a Tour de France 4. szakaszának befutója) történtek rámutattak arra, miféle problémákkal kell az UCI versenybíráinak szembenéznie, és hogy ezt a problémát egy sokkal effektívebb módon kell az UCI-nak képes lennie megoldani.

(forrás)

Post Top Ad