Az idei év "második esélye" lenne a spanyol klasszis számára. 

Kép forrása: treksegafredo.com

Alberto Contador (Trek-Segafredo) kétszer is bukott a Tour de France  9. szakaszán, s bár szerencsésebben jött ki belőle, mint Richie Porte (BMC), Geraint Thomas (Sky) vagy épp Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), akik kénytelenek voltak feladni a versenyt, de azért az ő győzelmi esélyei is végképp elszálltak ezután a nap után.

Mivel a összetettben már nem volt veszélyes, így könnyebben próbálkozhatott a szökevényszereppel és a hegyi szakasz elsőséggel. A szakaszgyőzelem végül nem jött össze, de kétségtelenül a idei Tour második felének egyik legmeghatározóbb alakja volt, s a második időfutamon (20. szakasz) mutatott teljesítménye, a 6. hely egy 22 kilométeres távon az ő fénykorát idézte meg. Sőt.

A Trek-Segafredo inkább a ritkábban versenyeztetett sprintereit szerette volna eredetileg szerepeltetni a spanyol körversenyen, de a csapatvezetők részéről  például Steven de Jongh is úgy nyilatkozott, hogy Contadoron múlik, hogy megváltoztatják-e az előzetes terveket.

A cyclingnews.com információi szerint mind a kerékpáros, mind a csapat lelkesedik az ötletért, de még nem született hivatalosan döntés az ügyben.

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: