A két Etixx-Quick Step versenyző, Tony Martin és Julian Alaphilippe 175 kilométeres szökését honorálták így a szervezők.
Úgy tűnik, mostanság az Etixx-Quick Step a legérdekesebb csapat az elit mezőnyben.  No nem a tavaszi klasszikus idénybeli eredményeik - hiába, hogy Patrick Lefevere szerint "tökös legények", és aktívan támadnak, ha közben más happolja el előlük a győzelmet -, hanem az eddigi két GT-n mutatott teljesítményük alapján. Úgy tűnik, bevált a csapatban a radikális fiatalítás, hiszen mind a Girón, mind a Touron viselte már a fehér trikót a csapat valamelyik tagja. (Sőt, Jungels ugye amellett, hogy a rózsát is megkapta pár szakaszra, a fehéret végig megőrizte.)

A Tour de France-on ugyan a sárga trikónak legfeljebb csak a közelébe kerültek, de aktivitásból és támadókedvből most sincs hiány. Ezt mutatta a 16. szakaszon egy nagyöreg (Tony Martin) és egy fiatal csikó (Julian Alaphilippe) párosa által 175 kilométer hosszan kitartó szökés is.

Bár végül befogta őket a mezőny, mégsem távoztak a szakasz végén üres kézzel. A legaktívabb ("legagresszívebb") versenyzőnek járó piros rajtszámot megosztva kapták meg. Ilyen csupán egyszer fordult elő a díj létrehozása óta: 2011-ben a 9. szakaszon, amikor is Jonny Hoogerland és Juan Antonio Flecha kapta közösen, miután a brutális bukásuk után mindent megtettek, hogy célba érjenek és folytatni tudják a versenyt.

Nem győztek, de mégis nyertek, fogalmazta meg summásan a szakasz tanulságát Tony Martin a szakasz után, és azt is hozzátette még, hogy jól (kellemesen) eltöltött délutánjuk volt Alaphilippe-pel.  A fiatal francia pedig arról beszélt, hogy igazából Martin érdemes volt a hosszan kitartó szökés, ő csak tette mögé a kereket, viszont ezalatt az idő alatt nagyon sokat tanult a kerékpározásról, mert nagyon jó mesterre talált a német egykori időfutam-világbajnok személyében.

(forrás)  

Kapcsolódó
16. szakasz eredmények
Összetett állása a 16. szakasz után
A pontverseny (zöld trikó) állása a 16. szakasz után
GoPro, belső, fedélzeti kamerás összefoglaló a szakaszról
17. szakasz - térkép, profil, itiner, 

Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: