Vége a találgatásoknak. A cseh bringás az első számú ember a Tinkoffnál.
Alberto Contador szombaton egészen az utolsó hegyig jó tartotta magát, akkor is nagyjából a hegytetőtől egy kilométerre szakadt le a Sky és a Movistar versenyzőinek ritmusváltásai és támadásai által megrántott sortól. Végül újabb 1:41-et gyűjtött be a sárga trikót is megszerző Chris Froome-tól (Sky), így most már csak 20 helyen áll összetettben 3:12-vel.

A célba érkezése után az újságírói kérdésekre elmondta:

"Már tegnap [péntek] óta teljes szabadságot kapott Kreuziger, hogy versenybe szálljon az összetettért. Olyasvalaki vagyok ugyan, aki soha nem veszíti el a reményt, de most már nagyon sok időhátrányom van az első helyezettel szemben, és a holnapi nap még nehezebb lesz. A testemnek pihenésre van szüksége." 

Contador kijelentése azok után válik érdekessé, hogy Roman Kreuziger az 5. szakaszon nem várta őt be, ahhoz képest, hogy elvileg segítőként érkezett a Tourra. Bár Contador többször is bukott az első napokban, időt is vesztett ezzel, sokan úgy gondolták, hogy az első hegyi szakaszok előtt azért messze nem volt olyan reménytelen a helyzet, hogy a cseh bringás - akár szakvezetői engedéllyel, akár anélkül - felrúgja a csapathierarchiát.

Alberto Contador úgy fogalmazott, hogy a bukások után nem úgy reagál a teste a versenyre, ahogyan szeretné, de hát ilyen a kerékpársport, és majd meglátjuk, mit hoz a továbbiakban a Tour. Valószínűleg Contador a szakaszgyőzelem lehetőségét keresi majd, arra azonban, hogy feladja a versenyt, nem gondol.

"Kizárt dolog. Nem opció. Nem úgy akarom ezt a Tour az emlékeimben megőrizni, hogy feladtam.Ha már egyszer itt vagyunk, próbálkozni kell. De majd meglátjuk. A testemnek pihenésre van szüksége, és holnap egy nagyon nehéz szakasz vár ránk."  
(cikk forrása)

Kapcsolódó:
8. szakasz eredmények
Összetett állása a 8. szakasz után
9. szakasz programja 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: