Giro d'Italia 2016 - a megoldás kapujában a Nibali-rejtély? - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2016. május 26., csütörtök

Giro d'Italia 2016 - a megoldás kapujában a Nibali-rejtély?

A 2013-as összetett győztes a keddi szakasz után teljesen összeomlott, csak annyit mondott a sajtó képviselőinek: "Nem vagyok önmagam, és nem tudom, miért."
A cyclingnews.com portál szerint később az Astana csapata által is igénybe vett hotelben tartózkodó újságírók szerint azt is mondta:

"Miért akarnak még több sebet ejteni a büszkeségemen? Már így is darabokra hulltam."

Vincenzo Nibali - az elmúlt napokban adott nyilatkozatai szerint - úgy véli, hogy valami eddig diagnosztizálatlan probléma lehet a rossz szereplése hátterében, ő ugyanis jó formában érzi magát, a masszőrje szerint is minden rendben van, és ezért érthetetlen a helyzet, hogy mégsem úgy teljesít, ahogyan ezek alapján teljesíteni kellene.

"Bonyolult a helyzetem, hiszen nem értem, mi történik velem."

A Giro, Tour és Vuelta győztest, úgy tűnik a(z elsősorban) a média részéről rá irányuló (túlzott) figyelem is zavarja ebben a helyzetben:

"A célba érkezés után önök rám várnak, és nem tudom, mit mondhatnék ilyenkor. Nem szeretek ilyen rosszul kinézni. Az ilyesmi nekem megalázó."

Bár a hét elején még úgy nyilatkozott, el akar jutni Torinóig, azaz végig akarja menni a távot, a legfrissebb hírek szerint a csütörtökön elvégzett tesztektől függ minden.   Paolo Slongo,  Nibali edzője szerint nem a versenyző formájával lehet baj, hanem valamilyen vírusról vagy fertőzésről lehet szó.

Giuseppe Martinelli sportigazgató azonban arról az eshetőségről is beszélt, ha szimplán mégis felkészülési, edzésbeli hiányosságok miatt nem hozza Nibali a tőle elvárt formát.

"A mostani helyzetben - ami vitathatatlanul a legnehezebb pillanata ennek a briliáns karriernek - hiba lenne túl engedékeny lenni vele. Vincenzónak nem csak tiszteletre és nyugalomra van szüksége, de arra is, hogy szemébe nézzen azoknak, akikben megbízhat. Ki kell vizsgálnunk, mi történt, hogy esetleg hibáztunk-e, mindezt higgadtan és kifogások keresése nélkül."

A Giro d'Italián  a csütörtöki extra hosszú nap után még két nehéz hegyi szakasz vár a versenyzőkre, mielőtt az utolsó etapon Torinóba érkezne  a mezőny.

(forrás: itt és itt)

Post Top Ad