A minap már szó esett róla , miféle változások lesznek 2017-től a World Tour rendszerben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tervei szerint. Most jöjjenek azok, amelyek a közelebbi jövőre vonatkoznak.

  •  2016-tól újra lehet rádiókapcsolatot használni a World Tournál alacsonyabb besorolású versenyeken és a női elit versenyeken is.
  • az elmúlt két szezonban óriási népszerűségre szert tett fedélzeti kamerákat az UCI külön engedélye nélkül is lehet használni 
  • az harmadik fontos döntés, ami az elmúlt napok vezetőségi ülései után született, hogy az úgynevezett "extrém időjárási protokollt" az UCI integrálja saját szabályzatába (az időjárás idén, főleg év elején központi téma volt)
  • ugyanakkor megint figyelmen kívül hagyták az ASO, a többek között a Tour de France-t szervező cég követeléseit  - a kifejezés nem túl erős, ha azt nézzük, hogy a versenyek megrendezésének bojkottjával fenyegetik a nemzetközi szervezetet -, hogy a fontos World  Tour versenyek ne csússzanak egymásba:ez jövőre a Tour de France és a Tour de Pologne esetében biztosan nem fog megvalósulni ( a programsűrítés elsődleges indoka nyilván a riói  olimpia), ahogyan arról sincs szó, hogy a Párizs-Nizza és a Tirreno-Adriatico ne megint a megszokott módon,  félig-meddig egy időben kerülne megrendezésre, a
  • jövőre Katarban lesz az országúti világbajnokság, a megszokottól eltérően majd csak október 9-16. között, ezzel valóban ez a rendezvény lesz majd a szezon záróeseménye.       Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: