Sztárparádé az Egyesült Arab Emírségek újabb versenyének premierjén.
A főváros, Abu Dzabi* környékén 2015. október 8 és 11 között megrendezésre kerülő versenyen a tervek szerint  részt vesz többek között az Astana két ásza: Fabio Aru és Vincenzo Nibali, valamint Alejandro Valverde (Movistar), Peter Sagan (Tunkoff-Saxo), Mark Cavendish (Etixx-Quick Step), Joaquim Rodriguez (Katusha) Marcel Kittel és Tom Dumoulin (mindkettő Giant-Alpecin) is, ráadásul minden bizonnyal ez lesz utolsó versenye Sky mezben Richie Porte-nak, aki jövőre a BMC-hez igazol.

Az alábbi csapatokra kell tehát számítani (10 World Tour, 5 prokontinentális, 3 meghívott további)
Astana Pro Team
BMC Racing Team
Bora-Argon 18
Colombia
Drapac Professional Cycling
Etixx-QuickStep
Lampre-Merida
Movistar Team
MTN-Qhubeka
Orica GreenEdge
Skydive Dubai Pro Cycling Team – Al Ahli Club
Team Giant-Alpecin
Team Katusha
Team Sky
Team Wiggins
Tinkoff-Saxo
UAE válogatott

A verseny négy szakaszból áll, ebből három  a sprintereké egy pedig az összetett menők napja lehet, amikor egy 11 kilométeres emelkedőt kell majd megmásznia a mezőnynek  egy közepesen erős hegyi szakaszon.

A verseny reklámfilmje:


Az Abu Dhabi Tour útjára indításával immáron 2:2-re áll az ASO és az RCS Sport, a két nagy szervező cég az Arab-félszigeten megrendezet kerékpárversenyek tekintetében  A Tour de France-t szervező ASO-é az a Tour of Qatar és a Tour of Oman, míg az egy-két év késéssel erre a piacra belépő RCS Sport a Dubai Tourt tudhatja magáénak a most bevezetetten kívül.

Az októberi eseményt az UCI egy gálaesttel is összeköti, amelyen többek között a World Tour ranglista élén állókat díjazzák majd.

(*Abu Dzabi a magyar átírás szerint a főváros neve, a rendezvény esetében viszont hasznosabb az angol írásmódot követni, ezért a két változat.)

Kapcsolódó:
A sivatagi versenyek témáját járja körül az alábbi, még tavasszal írt cikk:
Versenyek a sivatagban
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: