Bár még a 2012. évi útvonalról is csak a legfontosabb információk kerültek közzétételre, a 100. Tour de France-szal kapcsolatban már most sok minden köztudott.




Fontos:
A 2012. évi útvonal áttekintő bejegyzése itt (kattints!) érthető el!



2011. december 18-i frissítés: 
A belga Het Nieuwsblad lap szerint 2013-ban, szakítva a hagyományokkal, nem a Champs Elysees-n zajlana az utolsó szakasz, hanem Alpe d'Huezben. Méghozzá  annak kétszeres megmászásával.

A szakasz Bourg d'Oisansból indulna, mind a 21 legendás hajtűkanyar benne lenne az útvonalban, ám a versenyzők nem mennének teljesen végig a hegytetőig, hanem egy, elsősorban csak a helyiek által használt mellékúton lemennének a völgybe, hogy újra megmásszák az emelkedőt, de most már, ahogy amúgy is szokásos, a legtetejéig.
(Forrás: cyclingnews.com)





2011. december 16-i frissítés: 
Néhány hete vált bizonyossá, hogy a jubileumi, minden bizonnyal nagy érdeklődésre számot tartó 100. Tour de France Korzikán veszi majd kezdetét, s összességében három szakasz zajlik majd a szigeten.

Most további részletek is napvilágot láttak az útvonallal kapcsolatban. Egyrészt a korábbi útvonaltervek módosultak kicsit, másrészt megerőstették azokat az információkat, miszerint a 4. szakasz egy csapatidőfutam lesz, amely Nizzában és környékén kerül megrendezésre. Az ötödik szakasz majd Cagnes sur Mer-ből indul.

Tehát amit eddig tudhatunk (és az ASO által is hivatalos megerősítésre került):


1. szakasz
2013. június 29. szombat:
Porto-Vecchio - Bastia
(200km)

2. szakasz
2013. június 30. vasárnap
Bastia - Ajaccio
 (155km)

3. szakasz
2013. július 1. hétfő
Ajaccio - Calvi
(145km)

4. szakasz
2013. július 2. kedd
Csapatidőfutam Nizza környékén (további részletek még nem kerültek megerőstésére)

5. szakasz
2013. július 3. szerda
Rajt: Cagnes sur Mer (további részletek még nem ismeretesek)




Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: