Mit mondtak a sztárok és a csapatfőnökök:
Cadel Evans (BMC):
"Az első tíz nap nagyon fontos. Akkor oda kell figyelni. A második fele az útvonalnak előnyös számomra. Elégedett vagyok az útvonallal." 

Andy Schleck (RadioShack-Nissan): 
"Az első napokon nagy lesz az idegesség, hasonlóan, ahogy az idén is történt. Bizonyára jobban örültem volna egy heggyel többnek és egy időfutammal kevesebbnek. De nem vagyok csalódott, úgy veszem a dolgokat, ahogy jönnek. Már most az időfutamon dolgozom, és a lehető legjobbak hozzá a körülményeim. Az első szakaszokon offenzívan kell tekerni. Ha valaki kivár, az veszít.."

Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard): 
"Ez egy olyan verseny lesz, amikor támadni kell, ami nem rossz dolog. Minden a hegyeken fog eldőlni. Ez az útvonal Cadel Evansnek való. Tetszik, de természetesen nem a lehető legjobb útvonal ez számomra. Olyanoknak való, akik jó időfutam menők, és én talán már az időfutamok előtt támadni kényszerülök." 

Mark Cavendish (Sky): 

"Úgy gondolom,  a verseny jövőre mindenki számára tartogat valamit, sok szakaszgyőztesünk lesz - de remélhetőleg nem a sprintszakaszokon. Ez egy sokoldalú útvonal. Hát sprintszakaszunk lesz, ahogy az lenni szokott. 96 kilométernyi egyéni időfutam jó a specialistáknak és aztán lesz még egy jó mix a kicsi és a nagy hegyekből."

Johan Bruyneel (Teamchef RadioShack-Nissan): 

"Most optimistább vagyok, mint a prezentáció előtt voltam. Most már nem "mission impossible" az ügy. Az lesz az előnye Andy Schlecknek, hogy nem ő fog a nagy esélyesnek számítani és így nincs semmi vesztenivalója. Egy ilyen útvonalon megvan az esély egy nagy puccsra (támadásra). Hogy sikerül-e, persze más kérdés. Jó Tour ez Alberto Contador számára, mert csak Cadel Evans erősebb nála az időfutamon - és ott sem mindig." 

Bjarne Riis (Saxo Bank ): 

"Ez egy izgalmas verseny lesz, mert a hegyi menők menők arra kényszerülnek, hogy minden eshetőséget kihasználjanak a támadásra, mert csak kevés hegyi befutó lesz. Én még egy hegyi befutót szerettem volna, de mintegy 100 kilométernyi egyéni időfutammal sincs sok panaszkodni valónk. Az útvonal minden bizonnyal Cadel Evansnek kedvez, mert hegyre is tudni és egy kiváló időfutam menő is egyben. De Alberto Contador is jól meg tud egy ilyen útvonallal birkózni. De egy olyan versenyzőnek mint Andy Schleck már korán támadnia kell."

Philippe Gilbert (BMC)

"Lesz néhány szép alkalom számomra az első napokon a Seraing-ba és Boulogne- ba vivő szakaszokon. De jövőre én a címvédő csapatában fogok versenyezni, és hát meg szeretnénk ismételni a győzelmet. Már beszéltem Cadel Evansszel, szívesen segítenék neki a hegyeken, amennyire csak tudok. Egy jó felkészüléssel sikerülhet is. Megpróbáljuk majd a versenynaptárunk összeegyeztetni, és együtt a Tour-szakaszokat meglátogatni."

Thomas Voeckler (Europcar)

"Mi a dombos vidékeken szoktunk offenzívak lenni, szóval az útvonal nem is rossz számunkra. De arról sem szabad elfeledkezni, hogy a másodosztályban tekerünk, és nincs is még biztos helyünk a versenyen. De úgy gondolom, Rolland legutóbbi teljesítményét figyelembe véve, sikerülnie kell nekünk."

Jurgen Van Den Broeck (Lotto-Ridley)

"Kevés hegyi befutó van, de sok hegy a befutók előtt. Az időfutamok lesznek majd döntők. Korábban jó voltam benne, és most is arra fogok koncentrálni, hogy az esélyeimet kihasználjam."

Patrick Lefevere (Omega Pharma-Quick Step, )
"Ez egy nehéz Tour. Úgy gondolom ez Contador Tourja lesz, ha indulhat. Számunkra természetesen Tony Martin a jelölt arra, hogy ki nyeri az időfutamokat."

(Forrás: radsport-news.com)

Kapcsolódó:
A 2012. évi Tour de France teljes útvonala....
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: