Peter Sagan és Mark Cavendish is Argentínában kezd - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. november 8., csütörtök

Peter Sagan és Mark Cavendish is Argentínában kezd

Erről San Juan tartomány sportminisztere, Jorge Chica beszélt egy interjúban.


A miniszter nagyon örült annak, hogy ilyen neves versenyzők - különösképp Sagan - is rajthoz állnak a 2019-ben még csak harmadik alkalmát megérő versenynek. Története 2017-ben indult, amikor a szomszédos tartomány, San Luis főként állami források hiányában nem tudta megrendezni az esemény, így kvázi átvették tőlük.

Sem Peter Sagan, sem mark Cavendish nem először fogja Dél-Amerikában kezdeni a szezonját, A szlovák versenyző legutóbb 2016-ban járt ott (ez volt az a verseny, amikor a sasszemű nézőknek feltűnt, hogy a friss világbajnok nem borotválja a lábát), a legutolsó Tour de San Luison, későbbiekben az ausztrál Tour Down Undert preferálta. Jövőre azonban meg lehet oldani mindkét versenyt, Ausztráliában 2019 január 15. és 20. között,  Argentínában pedig január 27 és február 3. között kell majd rajthoz állni.

Mark Cavendish legutóbb 2015-ben kezdte a szezont Argentínában, majd inkább a közel-keleti versenyeken szerepelt. A Vuelta a San Juanon való részvételével két év után újra már januárban kezdődik számára az évad. Ez egyben azt is jelenti, hogy Cavendish komolyan tervezi a visszatérését, miután az év közepén immáron másodszorra is Epstein Barr vírust diagnosztizáltak nála.

(forrás

Post Top Ad