Tour de France 2018 Vincenzo Nibali kiszállt a versenyből - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. július 20., péntek

Tour de France 2018 Vincenzo Nibali kiszállt a versenyből

Megsemmisítő erejű volt a 12. szakasz a Tour de France-on. 
Nem csupán a sprinterek nagy jelentős hányada, de két összetett menő is távozni kényszerült a versenyről. Rigoberto Uran (Team EF) már eleve nem állt rajthoz a szakaszon, míg Vincenzo Nibali  (Bahrain-Merida) csak a nap végeztével, a kórházi kivizsgálások után volt kénytelen azt mondani, itt van vége az idei Tourjának.

Nibali a szakasz végén Alpe d'Huezen, alig pár kilométerrel a cél előtt bukott. Saját elmondása szerint az út beszűkült, de nem voltak kordonok, viszont volt két motoros rendőr, és amikor Chris Froome (Team Sky) támadásba lendült, ő is vele próbált tartani, ám lelassultak és ő földre került.Egy néző felvételei az esetről:


A tévés közvetítésben annyit lehetett látni, hogy Nibali földre kerül és hogy önjelölt segítők megpróbálják felemelni, ami ilyen esetben nem biztos, hogy szerencsés, hiszen nem lehet tudni, milyen sérülése van, amin az ilyen jó szándék sajnos ronthat. A kórházi röntgen végül ki is mutatta, hogy Nibali T10-escsigolyája eltört. Mivel nem tudtak mentőhelikoptert kapni, személyesen a Bahrain-Merida orvosa, Emilio Magni vitte be a grenoble-i ügyeletbe, rendőri felvezetéssel.

A vizsgálatok  után egyértelmű volt, hogy a 2014-es győztes nem tudja folytatni a versenyt.

Nibali egyébként befejezte a szakaszt, és a körülményekhez képest alig valamennyi hátránnyal, 13 másodperccel, a 7. helyen. 


Kapcsolódó:
Eredmények
Összetett állása
Szöveges összefoglaló

Post Top Ad