TDF 2018 - a főszereplők eddigi szerzonja #4 Geraint Thomas (Team Sky) - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. július 28., szombat

TDF 2018 - a főszereplők eddigi szerzonja #4 Geraint Thomas (Team Sky)

Év eleji jó rajt, kevés, de eredményes versenyszereplés. 
Geraint Thomas már a Critérium du Dauphiné-en megszokta a sárga mezt


Bár Geraint Thomas sikeres egynapos menő is (E3 Harelbekét nyert 2015-ben), idén tavasszal a többszakaszos versenyeken szerepelt inkább jobban.

Februárban a Volta ao Algarve-on második lett csapattársa, Michal Kwiatkowski mögött, A Tirreno-Adriaticón is felfért a dobogóra, szintén Kwiatkweski és Damiano Caruso (BMC) mellé. Ezen a két versenyen összesen 4 szakaszt is nyert.

Rajthoz állt ugyan a Paris-Roubaix-n, de nem fejezte be, értelemszerűen számára inkább a Tour de France Roubax-szakasza miatt volt érdekes a jelenlét.

Aztán következett egy intenzívebb felkészülési időszak, a Liege-Bastogne -Liege (április 22.) és a Critérium du Dauphiné (június 4-11.) között csak a Tour de Romandie-n vett részt, de ott nem nyújtott említésre méltó teljesítményt, csupán a 33. helyet szerezte meg összetettben, ám feltehetőleg a felkészülés e szakaszában nem a jó versenyeredmények voltak az elsődleges prioritások.

Júniusban a Critérium du Dauphiné-en viszont egyértelművé tette, hogy ott lesz majd a Tour de France főszereplői között. Szakaszt ugyan csak egyet nyert, a csapat időfutamot, de hasonlóan, mint aztán a francia körversenyen, itt is ez hozta jó helyzetbe, amit aztán végig meg tudott tartani. (Összehasonlításképp: a Tour de France-on a 3. szakasz után 2. a 6. "falmászós" szakasz után 2. helyen állt összetettben, Albertville-ben, a Dauhpine királyetapjával megegyező 11. szakaszon aratott győzelme öltöztette sárgába, amit azóta is képes megtartani.)

A 7. szakasz utolsó kilométere:


Júniusi sikerébe értelemszerűen belejátszott az is, hogy a csapat első számú embere, Chris Froome nem állt rajthoz a versenyen. Másrészt jól látszott az is, hogy közvetlen riválisaihoz, Adam Yateshez (Mitchelton-Scott), Romain Bardet-hez (Ag2R) és Dan Martinhoz (UAE Team Emirates) képest mind fizikailag, mind mentálisan kiegyensúlyozottabb.

Thomas június végén még egy sikerélménnyel gazdagodhatott: a brit nemzeti bajnokság egyéni időfutam bajnoki címével.

Kapcsolódó:
Critérium du Dauphiné 6. szakasz  - összefoglaló
Critérium du Dauphiné 7. szakasz - összefoglaló

       

Post Top Ad