TDF2018: ezért maradt ki Caleb Ewan a Mitchelton-Scott keretéből - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. június 25., hétfő

TDF2018: ezért maradt ki Caleb Ewan a Mitchelton-Scott keretéből

Az ausztrál sprinter értelemszerűen nagyon csalódott, valószínűleg a szezon végén elhagyja a Mitchelton-Scott csapatát.Jól megy idén az ausztrál együttes ikerpárjának, Adam és Simon Yates-nek (még akkor is, ha Simon csúnyán összeomlott a Giro d'Italia legvégére), ez pedig egyáltalán nem független attól, hogy összeállt egy csapat, aki az első számú emberüket jó pozícióba tudja segíteni. A szakvezetés tehát úgy döntött, hogy teljes egészében Adam minél jobb összetettbeli helyére koncentrálnak majd az idei Tour de France-on is.

Ennek a döntésnek esett áldozatául Caleb Ewan, a Michelton-Scott csapata ugyanis nem akar energiát pazarolni a sprintbefutókra, Matt White szakvezető szerint az elmúlt években próbálkoztak már ezzel eleget, most dőreség lenne nem alárendelni mindent Adam Yates lehetőségeinek. Ráadásul Ewan nincs is igazán jó formában, 17 versenyből csak kettőt nyert meg. 

Ewan szerződése lejár az év végén, és már a keret kihirdetése előtt is úgy hírlett, hogy jövőre a Lotto-Soudal csapatánál folytatja, míg a Mitchelton-Scott elsősorban a két Yates fivér és Esteban Chaves megtartására koncentrál a most már javában zajló átigazolási pókerben. (Hivatalos bejelentések azonban most is, mint minden évben augusztus 1. után várhatók.)

(forrás itt és itt)

Kapcsolódó:
Tour de France 2018 - útvonal


Post Top Ad