TDF 2018: a főszereplők eddigi szezonja - #2 Romain Bardet (AG2R) - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

A TOURázzunk együtt
2018 decemberében új helyre költözött!
Keresd az új címen (kattints!):

2018. június 25., hétfő

TDF 2018: a főszereplők eddigi szezonja - #2 Romain Bardet (AG2R)

Egy kicsikét ebből is, egy kicsikét abból is. 


A korábbi évekkel ellentétben, amikor a Tour of Omanon kezdett,  Romain Bardet (AG2R) idén Európában maradt a hűvös hónapokra is, és a korai egynaposokon tette tiszteletét. Ezek közül megnyerte a  Faun Environnement - Classic de l'Ardèche Rhône Crusso nevű versenyt, de ennél is fontosabb volt a március eleji 2. helye a Strade Bianchén. Először vett részt rajta, s máris az események egyik fő irányítójává vált. Még a szezon előtt beszélt arról, hogy szeretne olyan egynapos versenyen részt venni, melyen speciálisak az útviszonyok, de a Paris-Roubaix-t inkább nem vállalná be, ezért nézte ki magának a Strade Bianchét. Jó ötlet volt.

Strade Bianche összefoglaló videó:Később további egynaposokon is eredményesen szerepelt, a La Fleche Wallone-on 9., a Liege Bastogne-Liege-en pedig 3. lett.

A többszakaszos versenyeken szolidabban indult az évada. Ott volt a Tirreno-Adriaticón (13. hely), az Itzulia Basque Country-n (13. hely), majd az ardenneki klasszikusok után nagyjából másfél hónapig  nem állt rajthoz. (Nem ő volt az egyetlen, aki ezt megoldást választotta az összetett esélyesek közül).

Júniusban a Critérium du Dauphiné-n versenyzett újra. Összetettben 3. helyen zárt Geraint Thomas (Team Sky) és Adam Yates (Mitchelton-Scott) mögött, mindig ott volt a fő esélyesek egymás közötti küzdelmében, de több helyzetben is lényegesen fáradákonyabbnak tűnt Thomashoz képest.

Critérium du Dauphiné 6. szakasz (majdnem ugyanez lesz majd a Tour de France 11. szakasza is) utolsó kilométer:Romain Bardet-nak a Tour de France összetett esélyeit illetően mindenképp az egyéni időfutamban kell(ene) javulnia, e téren azonban úgy tűnik, nincs sok fejlődés, a tavaszi alkalmak során a középmezőnyben helyezkedett el, ha az idővel szemben kellett felvennie a harcot.

A Critérium du Dauphiné-en látottak  (főként a 6. szakaszon nyújtott teljesítményük) alapján  egyébként biztos rábízhatja magát majd júliusban is az AG2R-re.

Kapcsolódó:
Strade Bianche 2018 - összefoglaló
Critérium du Dauphiné 2018  - 5. szakasz összefoglaló
Critérium du Dauphiné 2018  - 6. szakasz összefoglaló
Critérium du Dauphiné 2018  - 7. szakasz összefoglaló

Tour de France 2018 - útvonal
Tour de France 2018 - rajtlista

Post Top Ad