Hosszútávon is biztosított a Team Sunweb sorsa - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. május 3., csütörtök

Hosszútávon is biztosított a Team Sunweb sorsa

Megint egy szponzori szerződés, amely jól mutatja, mennyire fontos a német cégek támogatói kedve a kerékpársport számára. 


Talán sokan emlékeznek még arra, amikor a mostani Team Sunweb Project 1t4i néven futott, mert nem volt épp névadó szponzora. A 2005-ben még Shimano Memory Corp néven alapított holland székhelyű együttes azóta nagy utat járt be, 2015-ben került német kezekbe, tavaly óta pedig a német nyaralásszervezéssel foglalkozó cég a névadó szponzora.

Kétségtelen, hogy 2017 volt messze a legjobb éve a csapatnak, többek között Tom Dumoulin Giro d'Italia győzelmével, majd a Tour de France-on Michael Matthews zöld és Warren Barguil pöttyös trikójával,  ráadásul a Team Sunweb jelenleg az uralkodó csapat időfutam világbajnok is (Dumoulin pedig egyéniben). A nőknél is jól fut a szekér, számos egyéni győzelem mellett ők is begyűjtötték tavaly a csapat időfutam elsőséget a világbajnokságon. Nem csoda hát, ha a szponzor elégedett azzal, hogy milyen módon terjesztik a versenyzők a jó hírét.

Így aztán az eredetileg 2019-ig megkötött szerződést most korlátlan időre meghosszabbították.Ez gyakorlatban annyit jelent, hogyha bármikor úgy döntene csapat és szponzor, hogy elválnak útjai, a Sunweb akkor is köteles még az adott évben és további két teljes évben támogatást nyújtani.

A hosszútávú tervezési lehetőség  elsőrangú lehetőséget biztosí egy kerékpárcsapatnak, hiszen ebben a szektorban általában folyamatos a támogatók keresése. A biztos anyagi háttér előnyei jól látszanak például a Team Sky működésében, de ugyancsak a hosszútávú bizalomnak köszönhető, hogy például a Bora-hansgrohe csapata teljesíteni tudja egy Peter Sagan kaliberű szupersztár anyagi elvárásait.

A Team Sunwebnél Tom Dumoulin 2022-ig szóló szerződése az ilyen biztos pont, ezenfelül természetesen bátrabban vághatnak bele fiatal tehetségek felkutatásába és felépítésébe, amely munka gyümölcse több év múlva érik be igazán. 

(forrás)

A német piac szimpátiájának fontosságáról külön fejezet foglalkozik a Változások kora című könyvben is. Ha még nem tetted meg, néhány kattintással könnyen beszerezheted:
Post Top Ad