Arcok a mezőnyből: Marco Frapporti (Androni Giocattoli Sidermec) - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. május 18., péntek

Arcok a mezőnyből: Marco Frapporti (Androni Giocattoli Sidermec)

Ha valaki nem csupán a szakaszgyőztesek neveire figyel fel, hanem  megragadnak emlékezetében a rendszerint haza nem érő, de a szakaszok nagy részében reflektorfényben tekerő szökevények is, akkor ismerősen csenghet számára az idei Giro d'Italián Marco Frapporti (Androni Giocattoli Sidermec) neve is. Marco Frapporti (1985. március 30.) a maga 33 évével már az idősebb versenyzők közé tartozik, s profi karrierje során prokontinentális szinten (kivéve 2012) versenyzett. 2013 óta van jelenlegi csapatánál (akárhogy is változzon annak a szponzorok váltakozása miatt a neve).

Ennek megfelelően korlátozott mértékben (attól függően, a szervezők mely együtteseknek adnak szabad kártyákat) volt eddig is jelen a háromhetes versenyeken, egészen pontosan csak a Giro d'Italián, ahol négyszer állhatott már rajthoz (2010, 2011, 2014, 2015), ezek közül csak a legutolsó alkalommal fért bele a százba a végeredményt illetően, ugyanakkor akárhányszor is indult el, mindig képes volt befejezni a versenyt. De ő értelemszerűen nem is az összetettben  érdekelt.

Alapvetően egynapos versenyző, de azért el-elcsíp top10-es eredményeket többszakaszos versenyeken is, 2009-ben például  a Török Körversenyen lett 8. egy évre rá a Tour of Britain összetett mezőnyében végzett a 10. helyen. Két évvel ezelőtt az ilyenkor május közepén megrendezésre kerülő Quatre Jours de Dunkerque nevű - ahogyan a nevében is benne van - négy napos versenyen ért el összetett 2. helyet.

Legnagyobb sikere azonban minden bizonnyal a még amatőrként/fiatalként szerzett Piccolo Giro di Lombardia U23-as mezőnyében aratott győzelme.

Az idei Giro d'Italián láthattuk szökésben a 3., a 4., a 6. és a 12. szakaszokon.

A 12. szakasz után összességében már 637 szökésben töltött kilométernél tart.
 

Post Top Ad