Paris-Roubaix előtt: Philippe Gilbert tanácsa Peter Sagannak - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. április 6., péntek

Paris-Roubaix előtt: Philippe Gilbert tanácsa Peter Sagannak

A belga ex-világbajnok úgy érzi, jól ismeri a jelenlegi szivárványmezes helyzetét.
amikor Gilbert viselte a szivárványos mezt

Nem új keletű a feszültség Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és a Quick Step csapata között,  ahogyan az sem, hogy a szlovák versenyző évek óta úgy érzi, hogy a tavaszi egynaposok során mintha az egész mezőny csak ő ellene menne. (Ezért örülnek a BMC háza táján, ha Sagan is versenyez, mert máskülönben ez a nyomás rendszerint Greg van Avermaetra száll.)

Az elmúlt hétvégi Ronde van Vlaanderen után is arról beszélt Sagan, hogy addig, amíg a mezőny többsége őrá koncentrál, a Quick Step bringásai simán fogják nyerni a versenyeket. Ezzel kapcsolatban a minap megszólalt a jelenleg a Lotto-Soudalnál tanácsadóként tevékenykedő Tom Boonen is. 

Megkérdezték Philippe Gilbertet (Quick Step Floors) is az ügyben, vajon ő mit tenne Sagan helyében? A volt világbajnok azt válaszolta:  hogy nem mondana semmit. Ugyanis ő is úgy érezte világbajnokként, hogy mindenki ellene versenyez, de ez mindig így megy, egyszerűen még erősebbnek és még okosabbnak kell lenni, és kevesebbet panaszkodni.

Hozzátette még, hogy szerinte Sagan rendes srác és csak a düh beszél belőle. Gilbert ugyanakkor reméli, hogy mindketten ott lesznek a Paris-Roubaix véghajrájában, és egymás ellen küzdhetnek.

Philippe Gilbert egyébknét 11 év kihagyás után  áll rajthoz ismét az egynaposok királynőjén.
(forrás)  

Post Top Ad