Továbbra is téma a kéthetes Grand Tourok ötlete - a szervezők nem örülnek - TOURázzunk együtt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TOURázzunk együtt

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRSPORT BÖLCSÉSZ SZEMMEL

Post Top Ad

Post Top Ad

2018. március 16., péntek

Továbbra is téma a kéthetes Grand Tourok ötlete - a szervezők nem örülnek

De most már csak a Vuelta a Espana és a Giro d'Italia esetében. A Tour de France maradna háromhetes. David Lappartient UCI-elnök nemrég egy interjúban feldobta a témát, hogy megfontolandó lenne csökkenteni a háromhetes versenyek idejét. A vezetőnek - mint kiderült - már konkrét elképzelései is vannak: a Tour de France maradhatna háromhetes /23 napos, a másik két nagy körversenynek azonban nem szabadna tovább tartania 17 napnál.

Nem véletlen, hogy a Vuelta és a Giro szervezői kiakadtak az elgondoláson. Mauro Vegni, a Giro igazgatója szerint Lappartientnek egyeztetni kellett volna velük, mielőtt bármi hasonló kijelentést tesz. Ez egy üzlet, egy vállalkozás, egy ilyen nyilatkozat komoly károkat tud benne okozni. Vegni szerint nagyon nem jó ötlet, hogy afelé tendáljon a kerékpársport, hogy csak a Tour de France számítson igazán.

A Vuelta versenyigazgatója, Javiér Gullién is arra figyelmeztet, hogy mindkét körverseny évről-évre magasabb szintet képvisel mind sport-, társadalmi és médiaszempontból is. Nagyon nagy hiba lenne csökkenteni az időtartalmukat.


(forrás)  

Post Top Ad